Zelené potraviny

Zelené potraviny nie sú samospasiteľné. Keby sme mali životosprávu, pre ktorú máme genetické vlohy, keby sme behali po lese a živili sa zberom plodov, tráv a korienkov, pravdepodobne by sme účinky zelených potravín nikdy objavovať nemuseli. Takúto životosprávu však nemáme a asi ani už mať nechceme. Aby sme nemuseli voliť medzi životom na stromoch a civilizačnými chorobami, treba zásadne zmeniť náš životný štýl. To sa tiež málokomu chce. Zelené potraviny vďaka svojmu komplexnému pôsobeniu a jedinečnej synergii širokého spektra látok nám môžu byť pri udržaní, resp. znovuzískaní zdravia veľmi nápomocné.

Kvalitné zelené potraviny obsahujú množstvo vitamínov a minerálov, žiadne farbivá, stabilizátory či prázdne kalórie. Sú čisto prírodné. Je to prirodzená strava, ktorá bezpečne čistí vaše telo od škodlivín, nič nekoluje po tele. Ak lekár alebo niekto iný neodporúča zelené potraviny, je to tým, že o nich nemá dostatok informácií, alebo naráža na otázku ich (rôznej) kvality. Práve preto spolupracujem s firmou Green Ways, ktorá spĺňa vysoké štandardy kvality (viac informácií na vyžiadanie). 

Green Ways sa takmer 20 rokov venovala len JAČMEŇU CHLORELLE. Už nemali kam posunúť kvalitu týchto produktov, tak sa napr. „hrali“ s obalom, aby mal UV filter a chránil jačmeň. Preto na jar 2020 uviedli na trh štyri nové produkty, rovnako v top kvalite, 100% prírodné, šetrne spracované: BRUSNICAČUČORIEDKAMRKVACVIKLA.

Tieto „farebné“ potraviny od môžete ľahko využiť napríklad pri príprave koktailov a smoothie. Výborne sa osvedčili najmä v studenej kuchyni, kde si zachovávajú biologicky aktívne látky.

Zelené potraviny sú špecifický produkt a vyžadujú si osobnú konzultáciu – poznanie zdravotného stavu a nastavenie dávkovania podľa potrieb CERTIFIKOVANÝM PORADCOM, aby sa eliminovala prípadná alergická či iná nežiadúca reakcia. 

Táto stránka je informatívna a nie je možné si tu nakúpiť produkty (nie je to klasický e-shop). Viete si ich však OBJEDNAŤ U MŇA spolu s úvodnou konzultáciou a sprievodným servisom. Viem vám tiež vytvoriť účet, z ktorého si viete objednávať produkty za zvýhodnenú cenu (podmienkou je mať doručovaciu adresu v jednej z týchto krajín: Slovensko, Česká republika, Poľsko, Maďarsko, Nemecko, Holandsko pre ostatné krajiny sa dohodneme individuálne).

Oficiálny zdroj informácií sú WEBOVÉ STRÁNKY SPOLOČNOSTI.

Jačmeň

Jačmeň je enzymatický elixír plný života. Predstavte si mladú rastlinku jačmennej trávy ako klíči, preráža tvrdú kôru zeminy a rastie nahor smerom k slnku. Tento cieľavedomý, mladistvý organizmus sa žne v období svojho rozpuku. Je spracovaný v okamžiku, kedy nasal nesmierne množstvo živín a energie zo zeme, vody, vzduchu a slnka. Tieto základné elementy sa prirodzene pretvárajú na komplexnejšie látky, ktoré následne využíva potravinový reťazec, a teda aj my.

Hans Günter Berner v knihe Hladovanie nad plným hrncom popisuje situáciu, v ktorej človek, ktorý dosýta je, zomiera na nutričnú podvýživu, pretože sa nasýtil „hladnými“ plodinami, ktoré vzišli z vyčerpanej pôdy. Ako vidíte – prebytok nekvalitnej stravy neprináša nášmu telu úžitok, ale škodu. Preto v prípade zelených potravín Green Ways sú dodržané dve zásady. Na pestovanie sú vyberané nutrične bohaté lokality a na spracovanie produktu šetrné technológie, ktoré zaisťujú zachovanie všetkých živín.

Jačmeň je produkt čisto prírodný, tým pádom jeho chuť alebo vôňa nemusia byť vždy rovnaké. Závisia totiž na podmienkach, v ktorých sú pestované (ročné obdobie, teplota, vlhkosť, slnečný svit, zloženie pôdy a ďalšie).

Jačmeň je dokonalá superpotravina, ktorá je šetrne spracovaná sušením v najkvalitnejšej sprejovej sušičke pri maximálnej teplote 31 °C. Vďaka tomu je Jačmeň stále „živý“, čerstvý a nutrične hodnotný. Jačmeň  je pestovaný, zbieraný aj spracovávaný v súlade s princípmi ekologického poľnohospodárstva. Je to jediný bezlepkový jačmeň na trhu, navyše  s BIO certifikáciou, ktorá šetrné spracovanie potvrdzuje.

JAČMEŇ JE DOSTUPNÝ AJ V TABLETOVEJ FORME – NA ZÁKLADE KONZULTÁCIE VÁM POMÔŽEM VYBRAŤ, KTORÝ VARIANT JE VHODNÝ PRE VÁS.

Chlorella

Chlorella obsahuje širokú škálu biologicky aktívnych látok. Je napríklad jedným z najbohatších zdrojov chlorofylu, ktorému vďačíme za život na tejto planéte. Na chlorelle a ďalších fotosyntetizujúcich organizmoch závisia vyššie formy života. Riasy sú preto základom celého vyššieho potravinového a životného reťazca. Chlorella je jednobunková, pre život dokonale vybavená sladkovodná riasa, ktorá patrí medzi najjednoduchšie, ale najdynamickejšie formy života.

Tabletky Chlorelly je možné prirovnať k zeleninovým konzervám najvyššej kvality. Ide o vitálne a neuveriteľne rýchlo sa deliace rastlinné bunky, ktoré telu dokážu dodať vitamíny, minerály, aminokyseliny alebo antioxidanty. Vďaka tomu sú dokonalou nutričnou základňou pre uponáhľané a unavené ľudstvo.

Aby bola chlorella čo najviac prístupná nášmu tráviacemu traktu, používa firma metódu sprejového sušenia STEAM. Tá zaručuje ideálny pomer dvoch kvalít – vysokej vstrebateľnosti nutričných látok (minimálne 80 %) a minimálneho poškodenia bunkového obsahu. Chlorella je pestovaná, zbieraná aj spracovávaná v súlade s princípmi ekologického poľnohospodárstva. Na váš stôl prichádza s BIO certifikáciou, ktorá šetrné spracovanie potvrdzuje.

CHLORELLA JE DOSTUPNÁ AJ V PRÁŠKOVEJ FORME – NA ZÁKLADE KONZULTÁCIE VÁM POMÔŽEM VYBRAŤ, KTORÝ VARIANT JE VHODNÝ PRE VÁS.

Mrkva

Green Ways sa takmer 20 rokov venovala len jačmeňu a chlorelle. Už nemali kam posunúť kvalitu týchto produktov, tak sa napr. „hrali“ s obalom, aby mal UV filter a chránil jačmeň. Preto na jar 2020 uviedli na trh štyri nové produkty, rovnako v top kvalite, 100% prírodné, šetrne spracované: BRUSNICAČUČORIEDKA, Mrkva, CVIKLA.

Jačmeň a chlorella ostávajú základ, sú to jediné komplexné potraviny, no ak je u vás zvýšená potreba prísunu látok, ktoré sa nachádzajú práve v týchto produktoch, odporúčam zaradiť danú potravinu (dôležitý je individuálny prístup – dohodnite si NEZÁVÄZNÚ KONZULTÁCIU ešte dnes). 

Mrkvu tvorí odšťavená a následne pri nízkej teplote (31 °C) vysušená šťava. Vďaka tomu v nich ostáva zachované veľké množstvo biologicky aktívnych látok. Tak ako iné produkty tejto firmy aj Mrkva je produktom ekologického poľnohospodárstva s bio certifikáciou.

Mrkva obsahuje vitamíny K1, C, E, B6 alebo vitamín H (nazývaný tiež biotín). Okrem vitamínov je bohatá na minerály (vápnik, fosfor, železo či mangán), antioxidanty, karotenoidy a betakarotén. Betakarotén v mrkve je silný antioxidant a je dôležitý aj pri syntéze vitamínu A v tele. Mrkva je vhodná aj ako prírodné farbivo. Má ďalšie využitie v domácej kozmetike.

Cvikla

Green Ways sa takmer 20 rokov venovala len jačmeňu a chlorelle. Už nemali kam posunúť kvalitu týchto produktov, tak sa napr. „hrali“ s obalom, aby mal UV filter a chránil jačmeň. Preto na jar 2020 uviedli na trh štyri nové produkty, rovnako v top kvalite, 100% prírodné, šetrne spracované: BRUSNICAČUČORIEDKAMRKVA, Cvikla.

Jačmeň a chlorella ostávajú základ, sú to jediné komplexné potraviny, no ak je u vás zvýšená potreba prísunu látok, ktoré sa nachádzajú práve v týchto produktoch, odporúčam zaradiť danú potravinu (dôležitý je individuálny prístup – dohodnite si NEZÁVÄZNÚ KONZULTÁCIU ešte dnes). 

Cviklu tvorí odšťavená a následne pri nízkej teplote (31 °C) vysušená šťava. Vďaka tomu v nich ostáva zachované veľké množstvo biologicky aktívnych látok. Tak ako iné produkty tejto firmy aj Cvikla je produktom ekologického poľnohospodárstva s bio certifikáciou.

Cvikla je okrem vitamínov (napríklad B6 či B9) a minerálov bohatým zdrojom polyfenolu resveratrolu a betaínu. Betaín je veľmi hodnotná látka. Patrí medzi takzvané betalaíny a má priamy vplyv na pečeňové bunky, a to tým, že podporuje ich regeneráciu. Cvikla je vhodná aj ako prírodné farbivo.

Čučoriedka

Green Ways sa takmer 20 rokov venovala len jačmeňu a chlorelle. Už nemali kam posunúť kvalitu týchto produktov, tak sa napr. „hrali“ s obalom, aby mal UV filter a chránil jačmeň. Preto na jar 2020 uviedli na trh štyri nové produkty, rovnako v top kvalite, 100% prírodné, šetrne spracované: BRUSNICA, Čučoriedka, MRKVACVIKLA.

Jačmeň a chlorella ostávajú základ, sú to jediné komplexné potraviny, no ak je u vás zvýšená potreba prísunu látok, ktoré sa nachádzajú práve v týchto produktoch, odporúčam zaradiť danú potravinu (dôležitý je individuálny prístup – dohodnite si NEZÁVÄZNÚ KONZULTÁCIU ešte dnes). 

Čučoriedka obsahuje celé šetrne vysušené plody čučoriedky (Vaccinium myrtillus). Je prírodným produktom ekologického agrolesného hospodárstva s úplnou bio certifikáciou certifikáciou (tzn. pestovanie v lese, spĺňajú prísne normy na získanie certifikátu BIO). Vďaka nízkej teplote sušenia (do 35 °C) si uchovávajú veľké množstvo významných biologicky aktívnych látok.

Čučoriedke je okrem vitamínov C, A, B2 či B6 aj mangán, horčík, železo, vápnik, sodík, draslík, fosfor, meď, chróm či zinok. Je zaujímavým zdrojom flavonoidov, resveratrolu a antokyanínov. Antokyány sú najvýznamnejšie biologicky aktívne látky čučoriedok. Patria medzi silné antioxidanty s mnohými pozitívnymi účinkami. 

Brusnica

Green Ways sa takmer 20 rokov venovala len jačmeňu a chlorelle. Už nemali kam posunúť kvalitu týchto produktov, tak sa napr. „hrali“ s obalom, aby mal UV filter a chránil jačmeň. Preto na jar 2020 uviedli na trh štyri nové produkty, rovnako v top kvalite, 100% prírodné, šetrne spracované: Brusnica, ČUČORIEDKAMRKVACVIKLA.

Jačmeň a chlorella ostávajú základ, sú to jediné komplexné potraviny, no ak je u vás zvýšená potreba prísunu látok, ktoré sa nachádzajú práve v týchto produktoch, odporúčam zaradiť danú potravinu (dôležitý je individuálny prístup – dohodnite si NEZÁVÄZNÚ KONZULTÁCIU ešte dnes). 

Brusnica je vyrábaná zo šetrne vysušených celých plodov brusnice „americkej“ (kľukvy veľkoplodej, Vaccinium macrocarpon). Je prírodným produktom ekologického agrolesného hospodárstva s úplnou bio certifikáciou certifikáciou (tzn. pestovanie v lese, spĺňajú prísne normy na získanie certifikátu BIO). Vďaka nízkej teplote sušenia (do 35 °C) si uchovávajú veľké množstvo významných biologicky aktívnych látok.

V šetrne vysušených Brusniciach sa nachádza draslík, horčík, vápnik či fosfor. Okrem minerálov sú bohaté na vitamín C, A, tiež na takzvané polyfenolové látky, ktoré sa vyskytujú v celom plode (v dužine i v jeho šupke). Obsahuje aj rastlinný glykozid arbutín, ktorý je špecifický práve pre brusnice a je v nich obsiahnutý vo veľkom množstve.