Zelený hummus

Hummus nie je žiadny humus, to už iste viete 🙂 Základ tvorí cícer, ale pridať môžete množstvo ďalších ingrediencií. Skúste napr. do vychladnutého hummusu primiešať lyžičku chlorelly v prášku. Získa tým nielen viac hodnotných nutričných látok, ale aj atraktívnu zelenú farbu.
ČO BUDETE POTREBOVAŤ (NA PORCIU cca PRE 4 OSOBY)?
- 200 g cíceru
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice tahini (sezamovej pasty)
- 1 lyžičku chlorelly v prášku
- 1 lyžičku soli
- 80 ml čerstvej citrónovej šťavy
- 1 lyžičku rasce
- Olivový olej
- Sladká paprika
AKO NA TO?
Varte cícer (je potrebné ho predtým namočiť), kým sa šupka nezačne odlupovať a nezmäkne. Dajte uvarený cícer, podrvené strúčiky cesnaku, sezamovú pastu, soľ, rascu a citrónovú šťavu do mixéra alebo použite tyčový mixér. Všetko rozmixujte do homogénnej pasty. Nechajte vychladnúť, pridajte chlorellu v prášku, 5 lyžíc olivového oleja a opäť mixujte do krémovej konzistencie. Hummus podávajte v miske posypaný sladkou mletou paprikou.
Zdroj: oficiálne stránky Green Ways