Zelený hummus

Hummus nie je žiadny humus, to už iste viete 🙂 Základ tvorí cícer, ale pridať môžete množstvo ďalších ingrediencií. Skúste napr. do vychladnutého hummusu primiešať lyžičku chlorelly v prášku. Získa tým nielen viac hodnotných nutričných látok, ale aj atraktívnu zelenú farbu.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ (NA PORCIU cca PRE 4 OSOBY)?

  • 200 g cíceru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice tahini (sezamovej pasty)
  • 1 lyžičku chlorelly v prášku
  • 1 lyžičku soli
  • 80 ml čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžičku rasce
  • Olivový olej
  • Sladká paprika

AKO NA TO?

Varte cícer (je potrebné ho predtým namočiť), kým sa šupka nezačne odlupovať a nezmäkne. Dajte uvarený cícer, podrvené strúčiky cesnaku, sezamovú pastu, soľ, rascu a citrónovú šťavu do mixéra alebo použite tyčový mixér. Všetko rozmixujte do homogénnej pasty. Nechajte vychladnúť, pridajte chlorellu v prášku, 5 lyžíc olivového oleja a opäť mixujte do krémovej konzistencie. Hummus podávajte v miske posypaný sladkou mletou paprikou.

Zdroj: oficiálne stránky Green Ways