Aké sú skutočne kvalitné zelené potraviny?

V rámci práce poradkyne pre zelené potraviny často dostávam otázku ohľadom kvality a bezpečnosti, napr. či je bezpečné ich užívať počas tehotenstva kvôli detoxu. Skutočne kvalitné zelené potraviny čistia telo jemne, nezaťažujú ho toxickými látkami a všetko odvádzajú von stolicou. Ako teda spoznať skutočne kvalitné zelené potraviny?
Sú priamo od výrobcu, nie od distribútora
Výrobca má pod kontrolou celý proces od pestovania, spracovania, prepravy až po balenie a dodanie k spotrebiteľovi. Distribútor nakúpi pár ton produktu, dá si ho pekne zabaliť a umiestni ho do predajní, no nemá šancu dohliadnuť na kvalitu a čerstvosť.
Sú certifikované
Kvalitné produkty musia byť bezpečné, tzn. pravidelne kontrolované na možné riziká, ako mikrobiálne a plesňové kontaminácie, či znečistenie ťažkými kovmi. A to v nezávislých laboratóriách. Hľadajte produkty, ktoré majú certifikáty a testy kontroly každej šarže.
Majú dostatočný obsah chlorofylu
Napr. jačmeň by mal mať hodnotu aspoň 10 mg chlorofylu/100 g. Najskôr by mala byť vylisovaná šťava a tá spracovaná na výsledný produkt. Pri mletí celých jačmenných listov ostáva v produkte ťažko stráviteľná vláknina, ktorá dráždi žalúdok.
Sú organicky pestované
Produkty by mali byť pestované ohľaduplne voči prírode, organickou cestou, s BIO certifikáciou.
Ideálne nájdite zelené potraviny so sprievodným servisom od poradcu. Ten vám vie individuálne nastaviť dávkovanie podľa vášho zdravotného stavu.
Potrebujete pomôcť s výberom? Napíšte mi na MARY@ZELENAMAMKA.COM. Ponúkam viac ako 7 rokov skúseností s prírodnými potravinami.